Преструктуриране във Volkswagen Group

Генералният Директор на VW, Мартин Уинтеркорн (в средата), заедно с Дитер Поеч (в ляво) и Стефан Грюшем, глава на комуникациите, обявяват преструктурирането в йерархията.

С преструктурирането на висшият мениджмънт VW цели да подобри резултатите си в 3 ключови точки: Китай, Audi и тежкотоварни превозни средства.

С преструктурирането се създава нова позиция изцяло посветена на Китай – най-големият пазар на VW – и се сменят 3 члена на бордът на директорите в Audi, високо ценената марка от която зависят голяма част от печалбите на бизнес групата.

Печелившите:

Джошем Хайзман, който поема Китай;

Лука де Мео, на който са поверени продажбите и маркетингът;

Волфганг Дуерхаймър ще бъде глава на техническите разработки;

Бернд Мартен е новият глава на отдела по покупките;

Волфгагнг Шрайбър, които е новият Генерален Директор на Bentley и Bugatti;

Юрген Стакман се изкачва с една позиция нагоре до глава на маркетингът, а

Лийф Оестлиг ще се присъедини към бордът на директорите, за да създаде изгодно партньорство между Scania, MAN и частта за комерсиални превозни средства на VW.

Уинтеркорн коментира, че всички нови назначения идват от самата компания, защото за VW е важно да имат хора притежаващи интимни познания за самата компания на ключови позиции.

VW цели да стане най-големият и финансово ефективен производител на коли в света до 2018 г и да измести General Motors и Toyota като увеличи годишните си продажби на 10 милиона коли.

  1. Вашият коментар

Вашият коментар